Voimanostaja lomalla

Urheilusta on tullut osa rutinoitunutta arkea ja toimii minulla psyykkiseen palautumiseen, joten jo viikonloppu on sopivan pitkä palauttamaan viikon töistä. Mihin sitten loma-ajan saan oikein kulumaan?

Loma piti mut ensimmäisestä päivästä alkaen toimeliaana, kun lähdin tapaamaan kirjanpitäjää oman yritystoiminnan aloittamiseksi. Ossin kanssa on pitkään vaihdettu ajatuksia yrittäjän arjesta, ja kyseessä on minun tuleva sivutoimi, niin viisaita ohjeita noudattaen katsoin paremmaksi ulkoistaa mahdolliset stressaavat työvaiheet. Keskityn vain siihen mitä osaan.

Samana päivänä sitten käynti maistraatissa ja y-tunnusta takataskussa rikkaampana saman tien pankkiin sopimaan tilin avauksesta ja vakuutusneuvotteluista sekä puhelinnumeron haku. Lounaan jälkeen iltapäivä kului nettisivujen materiaalia työstäessä eli työpäiväksi meni mutta en valita, aika kului hyvin tehdessä asioita mitkä tuntuivat mukavalta, ja näin lomalla urheilijan vuorokausirytmi pysyy yllä.

Oikeastaan loman olin startannut jo edellisviikon lauantaina siskon ja siskontyttöjen kanssa Puuhamaassa. Oli allekirjoittaneelle ensimmäinen kerta kun sinne pääsi puuhastelemaan ja lapsenmielisenä innoissani juoksin 9-vuotiaan kummityttöni perässä niin Victorian putouksiin useita kertoja kuin kiipeilin myös Tarzan-radalla. Treenit siirtyivät tältä päivältä seuraavaan mutta uskon että liikettä oli kuitenkin riittävästi.

Vaikka yli puolet vuoden menoista asetan sopimaan treenieni ympärille, lomaa tekee tähän rutiiniin poikkeuksen. Kun ensin tiedän kaikki lomaani liittyvät menot kuten vierailu Puuhamaassa, Muumimaailmassa, hyppimistä Robinin konsertissa sekä tuulettumista Särkäniemessä, niin näiden ympärille sitten rakennan treenit muistaen, että jatkuva jaloilla olo kovalla alustalla tallustaessa tuo haasteita kyykkytreeneihin selän painuessa tukkoon. Siksipä pari kovaa kyykkytreeniä jouduin vetämään päivän palautuksella. Lomani aikana treenien määrästä ei tarvinnut tinkiä, mutta vaatii enemmän suunnitelmallisuutta niiden ajoittamiseen.

Phototastic-26_7_2015_53e2fbf4-6c2b-4bd4-93e0-288ca538fa49[1]

Lomaan kuuluu myös pakkasen siivousleipomista. Marjapiirakka oli myös maistuva eväs Puuhamaassa lapsille kuin aikuisillekin.

Tiistai-aamulla sitten bussi kuljetti minut aurinkoiseen Turkuun ja asemalla oli hymyilevä Mellu vastassa. Kerrankin vierailuni yhteydessä saatiin ne aikataulut sopimaan ja ennen treeniä vaihdeltiin reilu tunnin ajan kuulumisia ja ajatuksia, ettei koko treeni mene höpöttelyksi. Mun kyykätessä Mellu otti penkkitreeniä ja kävin välillä tarkastelemassa tekniikkaa ja löytyikin pieniä parannuksia. Vielä kun Mellu omaksuu tuon uuden asennon, niin nähdään jatkossa kehitystä tuloksille. Treenin jälkeen otimme tunnin mittaisen käsitreenin kesä kunniaksi. Oli ilo vetää treeniä tytölle, joka ei sitten heti luovuta. Kun lihas on täynnä maitohappoa ja luovuttaminen tuntuisi vaan yksikertaisesti järkevältä, Mellu kiskaisi aina sitkeästi pari toistoa lisää nieleskellen oksennustaan takaisin. Tuli paljon teknisesti vääriä toistoja mutta tarkoitus olikin herättää kroppa talviunesta erilaiseen treeniin. Kovan pumppauksen jälkeen kävimme ansaitusti syömässä Grill It:ssa ja tämän jälkeen matkani jatkui Kuusistoon siskoni luo.

Aktiiviseen kesään mahtui peruskunnon treenejä seuraavanlaisesti pääliikkeisiin tiivistettynä:

Vk Jalat Rinta Jalat/olkap. Selkä Olkapäät/ojentajat
26 SQ 8*8*60kg BP 8*85kg Etu-SQ 3x60kg, 3x 70kg DL-kapea 8*8*80kg  Alaviisto-BP ja vastaote-BP
27 SQ 8*8*70kg BP 6*87,5kg,5x 90kg etu-SQ 3*3*70kg DL-kapea 8*8*95kg BP-kapea 6*3*72,5kg
28 SQ 8*8*80kg BP 3x 92,5kg,2x 5x 82,5kg SQ 4x 4x 100kg  DL 5x 8x 105kg  Dippi 3x 8x 25kg

Vk 29 (lomatreenit)

11.7 Puuhamaa-päivä, siis aamuhölkkä 35min
12.7 SQ 8*8*90kg + apuliikkeet
13.7 Lepo, siis pyöräily 40min + venyttely
14.7 SQ 2*8*100kg + käsitreeni
15.7 Muumimaailmapäivä, siis aamujuoksu 30min
16.7 Robinin konsertti, siis kevyt aamutreeni: BP 3*5*75kg, 3*3*80kg merkistä, DL-kapea 5x8x80kg + rinnan sekä selän apuliikkeet
17.7. Siskon kanssa hölkkäilyä 30min, Etu-SQ 5x 4x 70kg + takareisien apuliikkeet
18.7 Särkäniemessä matkoineen klo 09-21
19.7. Olkapäätreeni, Alaviisto-BP 5*77,5kg, 4*5*85kg + apuliikkeet + 30min aerobinen

Phototastic-26_7_2015_5fb36128-8a3b-4e28-bbcc-60af8674bfa7(1)[1]

When you are mentally strong, you can hold up much more than you believe

Väsynyt mutta onnellinen jokaisesta naurun täyteisestä hetkestä. Lomaviikon kruunaa myöskin se että oikein suunniteltu treeniviikko saatu tinkimättä maaliin. Palautuminen olisi voinut olla optimaalisempaa loman muista aktiviteeteistä tinkimällä, mutta kuten aiemmin siihen viittasinkin, joskus korvien väli vaatii muutakin kuin elämän pyörimistä salin ehdoilla. Voimanostajakin voi lomailla.

Leave a Reply