Palkkaria luonnosta

By 9.8.2016Blogi, Ravitsemus

Vaikka päivittäistavarakauppojen lisäravinnevalikoima vaan kasvaa, tämä kirjoitus on omistettu puhtaan ruuan faneille. Aktiiviliikkujat varmaan jo tietävät proteiinin ja hiilihydraattien hyödyt lihasten rakennusaineena sekä palautumisen nopeuttamisena.

Trendikkäitä palautusjuomia ei kuitenkaan tarvitse käyttää, jos on mahdollisuus kuljettaa perusruokia mukanaan treeneihin tai ne ovat nopeasti saatavissa esimerkiksi harjoitellessa kotona. Tutkimusten mukaan maidosta saatavan heraproteiinin leusiini imeytyy yhtä nopeasti solujen käyttöön kuin esimerkiksi vastaava lisäravinne, ja toisaalta hedelmistä ja viljoista saadaan kaupan päälle kuituja, sekä kivennäisaineita ja vitamiineja.

green-smoothie-frozen-fruit

Harjoittelun jälkeinen proteiinin ja hiilihydraatin tarve riippuvat tavoitteesta, treenistä ja yksilöstä. Keskimäärin harjoituksen jälkeen ensimmäisen kahden tunnin aikana lihaksien palautumiseen tarvitaan 1g per painokilo hiilihydraatteja ja 15-25g proteiinia.

Fruit, yogurt and muesli

Esimerkkinä alla olevissa vaihtoehdoissa jokaisessa on 60 g hiilihydraatteja ja 15 – 25 g proteiinia, joten ne ovat erinomaisia vaihtoehtoa palautukseen treenistä tai terveellisenä ja monipuolisena välipalavaihtoehtona (320–360 kcal):

smoothie_rep

Itse olen tykästynyt kantamaan mukanani banaania sekä proteiinijogurttijuomia, mikä on sinun suosikkisi?

 

Leave a Reply